Tehetségek találkozása

A Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 1.b osztályos diákjai tanítóikkal: Kéthelyné Tölgyesi Gabriellával és Szkurszkyné Szurdi Judittal együtt, a Zene Világnapja alkalmából látogattak el a Hétszínvirág óvodába október 5-én délelőtt. Mindkét intézmény akkreditált tehetségpont, így miután felvette egymással a kapcsolatot Magvas Istvánné tehetségfejlesztő pedagógus és Lászlóné Remetei Angéla, aki Ajka Városi Tehetségsegítő Tanácsának titkára, lehetőség nyílt a két intézménybe járó gyerekek találkozására.
Stílusosan a Hétszínvirág óvoda saját indulójával kezdődött a program, amit a gyerekek és az óvódapedagógusok közösen énekeltek, majd következett az iskolások műsora.
Nagy izgalommal készültek erre a napra, főként azok a gyerekek, akik ebbe az óvodába jártak, hiszen szerették volna megmutatni mindazt, amit az iskolában eddig eltöltött idő alatt tanultak.
Egy közös őszi verssel kezdtek a Szent Istvános gyerekek, majd iskolába hívogató, számolós, betűkről szóló dalokkal folytatódott műsoruk. Az állatok világnapjáról sem feledkeztek meg, így megidézték dalban a cicát, a tigrist és a kiskutyát is, mindezt énekkel, dob és gitárkísérettel.
Ezek után az óvónénik egy kánont énekeltek el közösen a gyerekeknek, majd egy közös daltanulás következett, végül zenehallgatás zárta a program zenei részét.
Mindenki tehetséges valamiben, ezért kell keresni a gyermekekben megbúvó tehetségcsírákat. Ezen a napon a Hétszínvirág óvódában a zenei tehetségek találkoztak. A látogatás célja nem csupán az éneklés volt, mint közösségi élmény, hanem hogy mindazok a kisgyermekek, akik már az óvodában tehetségműhely foglalkozásokon vettek részt, az iskolába kerülve az ottani tehetségműhelyekben folytathassák tehetségük kibontakoztatását. Ha értő kezek irányítása alatt a korosztályuknak megfelelő játékos fejlesztő foglalkozásokon tudnak részt venni ezek a gyerekek, a folyamatos fejlődésük biztosítva van ez által. Az már „csak” plusz hozadéka a zenei tehetségműhelyeknek, hogy olyan érzelmi többletet kapnak a muzsika által, ami segít, hogy boldogabb gyerekekké, később pedig boldogabb, kiegyensúlyozottabb felnőttekké váljanak.
A műsor után az iskolás gyerekeket saját készítésű ajándékkal, enni- és innivalóval kínálták az óvónénik, majd sok szép élménnyel gazdagodva az ovisok a saját csoportszobáikba, az első osztályosok pedig az iskolapadokba térhettek vissza.