II. Szent IStván Kupa

2021.02.20

A Városi Sportcsarnok adott otthont február 20-án a II. Szent István Király Kupának, melyre az U11-es korosztály csapatait vártuk.

Az év első tornáját nagyon várták már a legkisebb korosztályban játszó gyerekek és edzőik. Nyolc csapat érkezett az ország minden részéről, Budapestről, Székesfehérvárról, Komáromból, Szegedről és két hazai csapat is vállalta a megmérettetést. A Szupermini Bajnokságon a megnyitó után 3 pályán zajlottak a mérkőzések. 3 csoportba kerültek a csapatok, körmérkőzéseket játszottak. A torna lebonyolításában a Röpisuli Sportegyesület nagyobb játékosai és iskolánk pedagógusai segítettek.

Zárt kapuk mögött zajlott a torna, így a hozzátartozók nem láthatták a küzdelmeket. Bár nem tudtak szurkolni a nézők, a gyerekek így is szépen szerepeltek, hiszen élvezték, hogy végre játszhattak.

A két induló ajkai csapat közül az egyik teljesen kezdő volt, tagjai a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 4.b osztályos tanulói voltak Magvasné Mariann saját osztályából, akik közül 13-an álltak pályára. Ők az iskolai testnevelés órákon tanulták meg a sportág alapjait, végeztek különböző röplabdás feladatokat. Ezek a gyerekek most érezhették meg először milyen is igazából a röplabda és próbálhatták ki magukat versenyhelyzetben.

A második csapatot az ajkai Röpisuli adta, akik rendszeresen edzenek, itt is játszottak Szent István Királyos gyerekek. Mindkét csapat szépen szerepelt, tudásuk legjavát adták, edzőik: Berzsenyi Gabriella és Magvas Istvánné nagy megelégedésére.

A versenyen, mivel ők a legkisebb korosztály, nem hirdettek helyezéseket. A korosztály szupermini, a pálya is sokkal kisebb méretű, egy csapatból egyszerre csak hárman vannak a pályán. A szabályok szerint annyi cserelehetőség van, amennyit az edző szeretne, így mindenki játéklehetőséget kapott, nem csak az edzők által legjobbnak tartott játékosok.

A verseny végén Rieder András, intézményünk igazgatója adta át a résztvevő gyerekeknek az aranyérmeket és az emléklapokat. Zárásként igazgató úr megköszönte a sportolóknak a remek versenyzést, az edzőknek a felkészítést, Magvas Istvánné Mariann néninek a szervezést. Közel nyolcvan gyermek ismerkedett ezen a napon a röplabda sportággal, akik élményekkel gazdagodva utaztak haza.

A bajnokság a szupermini csapatoknak Balatonfüreden, március 6-án folytatódik.