IV. Szent IStván Kupa

2022.11.19

A Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 10 éves jubileumát ünnepli a héten. Több rendezvényt is szerveznek ez alkalomból, melynek egyik gyermekközpontú eseménye a röplabda kupa, melyet immár IV. alkalommal szervezte meg Magvas Istvánné testnevelő, a Röpisuli Sportegyesület elnöke. 

A röplabda torna az Országos Mini Bajnokság U13 fordulójaként került megrendezésre a Szent Pál Akadémia HIT Csarnokban 2022. november 19-én. A Szombathelyi Sportiskola és a Veszprém Röplabda Klub csapatait fogadtuk. Májusi Zsolt, a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola igazgatóhelyettese és a sportoló gyermekek szülei, ismerősei is ellátogattak a versenyre. A mérkőzések izgalmasan, a sportág szépségeit megmutatva zajlottak. A 3 csapat körmérkőzés során döntötte el a helyezések sorrendjét. Nagy csatában, a szülők, sportolók lelkes, hangos szurkolása mellet végül az ajkaiak győzedelmeskedtek. Szedresi Eszter edző méltán lehet büszke csapatára, melynek „kemény magját” a katolikus iskolába járó diákok alkotják.

Végeredmény: 

  1. Röpisuli Sportegyesület
  2. Szombathelyi Sportiskola
  3. Veszprém Röplabda Klub 

A serlegeket, érmeket Májusi Zsolt adta át. A zárás során különdíjjal köszöntük meg az edzőknek a felkészítő munkát. A mezőny hatalmas tapssal jutalmazta a díjazottakat. A rendezvény sikere valamennyi résztvevő, sportoló, edző, játékvezető, jegyzőkönyv-vezető közös munkájának eredménye. Májusi Zsolt záró szavaiban elismerő szavakkal illette a mezőny röplabdás teljesítményét, megköszönte az edzők felkészítő munkáját, szülőknek, kísérőknek a szurkolást.