Szent Efrém a negyedik században élt, a görög katolikus egyház egyik legkiemelkedőbb teológusa, szónoka és himnuszírója volt. Az ő nevét vette fel az a fővárosból érkező nemzetközi hírű férfikar, amely február 21-én adott nagy sikerű hangversenyt a Nagy László

Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. A koncertnek helyet adó intézmény és a Filharmónia Magyarország közös szervezésében megvalósuló előadásra iskolánk felső tagozatos diákjai és két pedagógus látogatott el.

A férfikar már a koncert első öt perce után bevonta a közönséget az együtt zenélésbe. Tapsoltak, „diót törtek”, majd kongói nyelven énekeltették meg a gyerekeket, és a mindenki által ismert Ég a város kezdetű kánont is több szólamban dalolták a nézőtéren helyet foglaló diákokkal. A remek hangulatú hangverseny végéhez közeledve az egyik legnépszerűbb darabjukat: W. A. Mozart: Török induló című művének zseniális és igencsak humorosra sikerült feldolgozását élvezhette a közönség, ahol nyolcan, nyolc szólamban énekeltek az előadók! A rendkívüli énekórának is beillő  ifjúsági koncert Leonard Cohen: Halleluja című világhírű dalával zárult, melyben a közel ötszáz tagú közönség tagjaként Szent Istvános diákok is énekelték a refrént a Szent Efrémmel.